Over mij


Meester Angelika Chyla


Advocaat worden was van kinds af aan een droom van mij. Daarnaast heb ik ook een voorliefde voor taal. In de middelbare school behaalde de beste resultaten in de talenvakken. Na afgestudeerd te zijn met een diploma 'Latijn Moderne Talen' was een rechtenstudie dan ook de meest evidente keuze voor mij. 


Reeds tijdens mijn studies ontwikkelde ik een bijzondere interesse voor het fiscaal recht. Na mijn bachelor in de Rechten aan de Universiteit van Antwerpen met succes, heb ik gekozen voor de Master in de Rechten met afstudeerrichting in het fiscaal recht. Tijdens de masteropleiding heb ik mij dus volledig kunnen verdiepen in het fiscaal recht. Het werd voor mij toen ook duidelijk dat ik ook professioneel met fiscaliteit bezig wenste te zijn. 


Eens afgestudeerd ben ik meteen aan de slag gegaan als advocaat.  


Tijdens de baliestage heb ik gewerkt bij vooraanstaande advocatenkantoren in het Antwerpse en het Brusselse. In deze kantoren heb ik mij als advocaat vooral toegespitst op fiscaliteit in de brede zin. Binnen het fiscaal recht ben ik voornamelijk geïnteresseerd in vermogensplanning, internationale fiscaliteit, vastgoedfiscaliteit en personenbelasting.  


Na de baliestage te hebben afgerond, was ik klaar voor een nieuwe stap. Gebeten door het ondernemen, heb ik besloten om de stap te wagen naar een eigen advocatenkantoor en zo is 'Porada Advocatenkantoor' ontstaan.